Voedingswaarde

Kersen bevatten veel water. Het zijn de zoetste en de meest energierijke rode vruchten (68 kcal per 100g) door hun hoge gehalte aan koolhydraten (bestaande uit glucose en fructose). Ze leveren ook een interessant vezelgehalte. Kersen hebben een goed gehalte mineralen, in het bijzonder kalium. Ze leveren ook veel spoorelementen. Kersen voeren een breed gamma van vitaminen aan, waaronder vitamine C en pro-vitamine A (caroteen), die in interessante hoeveel-heden aanwezig zijn.

• Vitamine C (15 mg per 100g);
• Provitamine A (caroteen) (0,40 mg per 100g);
• Vitamine B3 of PP (0,35mg per 100g);
• Vitamine B5 (0,20 mg per 100g);
• Vitamine E (0,13 mg per 100g);
• Kalium (250 mg per 100g);
• Fosfor (71 mg per 100g);
• Calcium (17 mg per 100g);
• Magnesium (13 mg per 100g):
• IJzer (0,40 mg per 100g).

voedingswaarde