Ons bedrijf

Na ons jaren gespecialiseerd te hebben in de teelt van asperges en aardbeien waren we toe aan een nieuwe uitdaging.

Onze seizoenswinkel werd steeds vaker bezocht door klanten die naarstig op zoek waren naar verse kersen. Onze ouders/schoonouders konden van hun rijkelijk groeiende kersenboom aardig wat ‘Mierlose Zwarte’ plukken, maar dit liep zo’n storm, dat we steeds in een mum van tijd waren uitverkocht.

Omdat Jos sowieso een echte kersenfreak is; een boomgaard gewoon een plaatje is om te zien en het mooi is om een stuk oude nostalgie te kunnen laten herleven, zijn we zeer blij om u te kunnen mededelen, dat Mierlo eindelijk weer een professionele kersenboomgaard heeft. In 2009 zijn de eerste 500 bomen geplant en in 2010 zijn daar 1250 bomen aan toegevoegd. In 2011 is onze boomgaard nog verder uitgebreid met 2000 bomen.
Er zijn daarbij extra veel bomen van het ras ‘Mierlose Zwarte’ geplant om aan de groeiende vraag naar deze eigen dorpskers te kunnen voldoen en er voor te zorgen, dat alle liefhebbers volop kirzestreuf kunnen bakken in het seizoen en voorraden kunnen aanleggen in de diepvries.

Op deze site vindt u allerlei informatie over de geschiedenis van ons kersendorp Mierlo, de rassen die we telen, voedingswaarde van kersen enz. enz.

Wij heten u van harte welkom in onze winkel of bij onze versautomaat.

Jos Huijbers en Lidy van de Ven.

jos

onsbedrijf