Soorten en Rassen

Je kunt kersen in twee groepen indelen: de zoete of tafelkersen (Prunus Avium) en de zure kersen (Prunus Cerasus), ook wel krieken genoemd. De door ons geteelde rassen vallen allen onder de Prunus Avium (zoete kersen dus).

Burlat (ofwel Bigarreau Burlat):
Land van herkomst: Zuid Frankrijk.
Rijpt vroeg (2de/3de kersenweek). Grote donkerrode vruchten met tamelijk zacht vruchtvlees. Goede smaak. Springt gemakkelijk na regen. Bloeitijd vroeg tot middenvroeg.

Merchant
Land van herkomst: Engeland.
Rijpt tamelijk vroeg (3de/4de kersenweek). Grote donker gekleurde kersen. Goede smaak. Bloeitijd vroeg tot middenvroeg.

Mierlose Zwarte
Wij hebben het oude dorpsras geënt op een langzaam groeiende onderstam.
Kersenbomen worden altijd geënt en of dit nu op een hoge of lage onderstam is, dit doet niets af aan de echtheid van het ras.
Bij ons worden door de plaatselijke IVN stekken gesneden van deze bomen om weer nieuwe bomen te kweken. Deze worden door hen te koop aangeboden.
Klik hier voor meer informatie

Kordia (merknaam Attika)

Land van herkomst: Tsjechië.
Rijpt tamelijk laat (6de/7de kersenweek). Grote hartvormige diep donkerrode vruchten met een goede bewaarbaarheid en een zeer goede aromatische smaak. Bloeitijd middenlaat. Eén van de beste rassen van dit moment.

Karina
Land van herkomst: Duitsland. Rijpt laat (7de kersenweek). Zeer productief ras met grote roodbruine vruchten met tamelijk lange vruchtsteel. Bloeitijd middenlaat. Goede bestuiver voor Regina.

Regina
Land van herkomst: Duitsland. Rijpt zeer laat (8ste kersenweek). Grote tot zeer grote diep donkerrode vruchten met lange vruchtsteel. Goede smaak. Bloeitijd laat. Eén van de beste rassen van dit moment.

soorten_rassen_1

soorten_rassen_3